ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΣΑΝΤΑΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΜΒΑ

eco λωρίδες 1εκ,καπάκι τσάντας, www.handibrand.gr
                                                           Η κάθε τεχνική θέλει τα υλικά της, ας ξεκινήσουμε με αυτό το μότο.Φανταστείτε ένα φαγητό που αποφασίσαμε ότι δεν θα γίνει με λίγο αλάτι, αλλά με ζάχαρη. Ετσι βλέπω τις προσπάθειες να φτιαχτούν τσάντες στον καμβά με υλικά που δεν κάνουν... Θα μου πείτε ,και συ τι είσαι η Πρέσβυρα Καλης Θελήσεως του Πλαστικού Καμβά??...όχι βέβαια ,αλλά δεν μπορώ να βλέπω να κατακρεουργούν άλλη μία τεχνική στο βωμό  του βαμβακερού μακαρόνι(τύπου noodles),ειδικά αυτό το υλικό το παραφορέσαμε στην Ελλαδα, είναι κουρελάκια για χαλί με απίστευτο αποτέλεσμα και εμείς του έχουμε φορέσει στέμμα ,τα τελευταία χρόνια ,για τα πάντα. Το ξέρετε ότι κατά ομολογία έχουμε  από τα καλύτερα χέρια στο βελονάκι? ότι τα σχέδια και το αποτέλεσμα που βγάζουν οι Ελληνίδες κατά κύριο λόγο,  είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως?..αλλά χωρίς καλά υλικά ,που μειώνει το εμφανισιακό αποτέλεσμα.
eco λωρίδα 1εκ,παλαιωμένο δέρμα
                                                            Η τεχνική του καμβά ,για μένα ,είναι συνδεδεμένη κατά κύριο λόγο με τις ECO ΛΩΡΙΔΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, είναι μία ελληνική ονομασία που δώσαμε το handibrand και εγώ, και βλέπω καθιερώθηκε σε πολλά μαγαζιά.Οι λωρίδες αυτές ,είναι από βελούδο ή σουέτ ή δερματίνες ή από ειδικά υφάσματα...και ευτυχώς γιατί δεν θα μπορούσα να σκέφτομαι ότι πλέκω κομμάτια ζωντανού ον..... με ειδική πλαστικοποίηση πίσω για να μπορούν να πλεχτούν,όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή,θα βρείτε διάφορες ποιότητες. Εννοείτε ότι η ποιότητα σε αυτό το υλικό παίζει μεγάλη σημασία ,μεγαλύτερη από τα νήματα.Η τεχνική με τις λωρίδες το ονομάσαμε Πλέξιμο,γιατί πλέκουμε στην ουσία,όπως κάποτε οι καρεκλάδες τα καλάμια.
Τώρα η τεχνική Κεντήματος,γίνεται με ειδικά νήματα,κατάλληλα για να κεντηθούν και να πλεχτούν στον καμβά.Την ονομάζουμε κέντημα γιατί χρησιμοποιούμε μία βελόνα πλαστiκή με μια θηλιά πίσω και περνάμε σε διάφορα σχέδια το νήμα μας.Η τεχνική ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ  χρειάζεται φαρδιά,πλακέ νήματα,και ελαφριά για να καλυφθεί ο καμβάς, αλλά και για να μπορέσουμε να κλείσουμε την τσάντα(δηλ, το χαλάκι που κεντήσαμε ,να γυρίσει να γίνει τσάντα)...στο μέλλον θα ανεβάσω σχέδια βήμα βήμα δημιουργίας τσάντας με καμβά...
                                               
                                                                                       
Τα νήματα που χρησιμοποιώ,είναι ΤΟΥΛΙ,   ΚΟΡΔΕΛΑ LUREX, MIX ΤΟΥΛΙ, για τον πολύ μικρό καμβά σε τετραγωνάκια χρησιμοποιώ, mix Saten καρούλι (πλακέ υλικό) και καθαρή raphia,δηλ χόρτο για πλέξιμο.
Ολα τα νήματα παραπάνω είναι ΤΑ Ειδικά Νήματα για πλέξιμο τσάντας με Βελονάκι και Κέντημα στον Καμβά.
Οπως στα νήματα πλεκτικής,έτσι και εδώ υπάρχουν ποιότητες,ειδικά η ονομασία Τούλι χρησιμοποιείτε πια και για νήματα που δεν είναι τούλι ή αν είναι προσοχή στην κακή ποιότητα αυτών.
Εχω τόσα πολλά να σας πω γι αυτήν την τεχνική και την ομορφιά της..α και το Τούλι δεν είναι το τούλι για τους γάμους μας...αλλά κάπως πρέπει να ονομαστεί.Και το Τούλι και η Κορδέλα είναι κατασκευασμένα από ειδικές μηχανές που κόβουν ίσια το υλικό και γι αυτό είναι ιδανικά για τον καμβά, σε σχέση με τα κουρελάκια μακαρόνι που απλά κόβονται ανισόμερα(αλλά τέλεια για χαλιά).

Τα υπόλοιπα υλικά τσάντας,σχοινιά,δερμάτινα στοιχεία,καπάκια,πάτοι,χερούλια,κουμπώματα θα τους αφιερώσουμε άλλη ανάρτηση ....

Eco λωρίδες ,σε καμβά 0,9χιλ
Σας φιλώ,Κατερίνα
νήμα Τούλι,ειδικό για καμβά 0,5χιλ ,www.handibrand.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις